Menu
Shoppingbag (0)
Subtotaal€ 0,00
Verzendkosten€ 0,00
Totaal€ 0,00
Naar bestellen Verder winkelen

Waar zijn je schoenen van gemaakt?


Duurzaamheid is steeds belangrijker voor jou als klant. De kwaliteit en de materiaalsoort maken steeds meer uit bij de aankoop. Dit geldt ook voor je schoenen. Hoe weet je waar jouw perfecte paartje van gemaakt is? Easy, dat staat op de sticker onderop de zool of in de schacht. Vandaag een lesje, sticker lezen!


De sticker bestaat uit zes vakjes. De linkerkant gaat om de onderdelen van de schoen. De rechterkant gaat over het materiaal waar dat onderdeel van gemaakt is.


Het eerste plaatje, waarbij de bovenkant van de schoen dikgedrukt is, verwijst naar het materiaal van de buitenkant van de schoen van gemaakt is. Het tweede plaatje, waarbij er een pijl in het midden van de schoen staat, verwijst naar het materiaal waar de voering van de schoen van gemaakt is. Het derde plaatje, waarbij de onderkant van de schoen dikgedrukt is, verwijst naar het materiaal waar de zool van de schoen van gemaakt.


Aan de rechterkant van de sticker staan de symbolen voor de materiaalsoorten. Dit kunnen er vier zijn. Het eerste plaatje, is het symbool voor leer. Zie je dit symbool? Dan weet je dat de schoen van écht leder gemaakt is. Symbool twee staat voor gecoat leer. Echt leer maar dan met een bewerking, zoals een laklaag bijvoorbeeld. De ruit, het derde plaatje, staat voor overige materialen. Onder overige materialen vallen alle natuurlijke materialen, zoals kurk, kunststof, imitatieleer of rubber. Het vierde en laatste plaatje staat voor textiel, zoals canvas, katoen, jute of nylon.


Een schoen is altijd van verschillende materialen gemaakt. Zo kan ieder onderdeel van één materiaal gemaakt zijn, maar het kan ook voorkomen dat één bepaald onderdeel uit meerdere materialen bestaat. Gemakkelijk af te lezen van de sticker!