Menu
Shoppingbag (0)
Subtotaal€ 0,00
Verzendkosten€ 0,00
Totaal€ 0,00
Naar bestellen Verder winkelen

Trend Alert: Satin Chique!


Satijn is dit seizoen hotter dan hot! Misschien zou je satijn niet gelijk als eerste keuze zien in je herfst en winter garderobe, maar geef het eens een kans! Het contrast tussen smooth satijn en chunky breisels is extreem chique. Go for that Satin Chique look, girl!


Er zijn verschillende verklaringen van het woord satijn. Het woord zou afgeleid kunnen zijn de Chinese havenstad ‘Quanzhou’ waarvan de Arabische naam ‘Zayton’ of ‘Zaitūnī’ is. Maar er wordt ook gezegd dat het woord is afgeleid van het Franse woord ‘Satin’, wat glanzende, zachte zijden stof betekent. Het Nederlandse woord is dan ook overgenomen uit dit Franse woord. Satijn komt voort uit de Middeleeuwen, waar het voornamelijk gemaakt werd uit zijde. Tegenwoordig wordt de stof van katoen gemaakt.


Of je nu gaat voor een mooie midi-rok met een oversized trui, een satijnen top onder een stoere blazer, of een satijnen maxi-dress. Deze trend kan gewoon niet ontbreken uit je kledingkast. Ga satijnen midi-rok en combineer ‘m met een stoere statement tee. Is het wat frisser? Gooi er dan een blazertje of een bikerjackje over! Of style een power suit met een trendy satjinen top! Satin Chique is de look van AW20!


Ben jij ook zo'n fan van satijn? De állerleukste satin items shop je snel en eenvoudig bij Le Ballon! Tijd om te shoppen, want buy now or cry later ;-)