Menu
Shoppingbag (0)
Subtotaal€ 0,00
Verzendkosten€ 0,00
Totaal€ 0,00
Naar bestellen Verder winkelen

Stoffen & eigenschappen


Kleding, ieder item is gemaakt van een andere stof. Iedere stof heeft daarmee ook bepaalde eigenschappen. Voor- en nadelen. In deze blog bespreken we de eigenschappen van stoffen. Zo weet jij precies welke stof je wanneer het beste kunt dragen.

Acryl, een stof die enorm veel lijkt op wol. Net zoals wol is Acryl een sterke en zachte vezel. Het verschil zit ‘m in het feit dat wol is een natuurlijke vezel en Acryl een synthetische vezel is. Grappig is dat, acryl warmte beter isoleert dan wol. Het nadeel daarbij is wel dat de stof amper vocht opneemt waardoor je sneller luchtjes ruikt in je kleding...

Eigenschappen: goedkoop, isoleert warmte goed, slijt- en kleurvast.

Katoen wordt wereldwijd geproduceerd en is daarmee ook dé meest gebruikte plantaardige vezel in de textielproductie. Katoen is een natuurlijke vezel, die enorm veelzijdig is en ook veel positieve eigenschappen bevat. De vezels worden zo gesponnen dat er een zacht en luchtdoorlatende textiel van gemaakt wordt.

Eigenschappen: hoog draagcomfort, huidvriendelijk, sterk en slijtvast.

Feitje! Polyester is wereldwijd de meest gebruikte vezel! Polyester is een net zoals acryl een synthetische vezel, met veel positieve eigenschappen. Synthetische vezels zoals Polyester zijn helaas niet biologische afbreekbaar, maar kunnen wel goed gerecycled worden!

Eigenschappen: kreukvrij, kleur- en slijtvast, ademende stof.

De ‘PU’ in PU-leer staat voor Polyurethaan. PU-leer is een imitatie leer die bijna niet te onderscheiden valt van echt leer. Echt leer is duurzamer, aangezien het erg lang mee gaat, maar PU-leer is makkelijker in onderhoud. Scheurtjes die ontstaan in het PU-leer zijn eenvoudig te herstellen.

Eigenschappen: goedkoop, houdt veel warmte vast en is makkelijk in onderhoud.

Een semi-organische stof. Viscose is een stof die qua uiterlijk en gevoel veel lijk op zijde. Viscose is fijn en zacht die wordt gewonnen uit het hout van de beuk, pijnboom, eucalyptus of uit bamboegewassen. Liggen de temperaturen wat hoger? Ga dan voor Viscose, deze stof voelt lekker koel aan!  

Eigenschappen: zacht en soepel, kleurvast, maar kreuk- en krimpgevoelig.